Whiskyguiden

Servering av whisky

Servering av whisky

GUIDER » WHISKYGUIDEN » SERVERING AV WHISKY

I drinkar eller med vatten?

För många kännare är det en skam att använda whisky i drinkar, den ska drickas som den är - men egentligen är det faktiskt upp till var och en. Samma sak med whisky-on-the-rocks, det vill säga med is, Kylan dämpar aromen och doften, och frågar du en entusiast ska whiskyn istället serveras i en konjakskupa med ett par droppar vatten i. Vattendropparna framkallar en reaktion som förhöjer såväl smak- som doftupplevelser.

Viktigast är dock inte att lyssna på vad alla andra säger, utan att successivt prova sig fram, och försöka hitta det man själv finner mest njutbart.

Whiskystenar

Ett alternativ för att dricka sin whisky on the rocks, utan att för den sakens skull använda is, är att använda sig av whiskystenar - eller så kallade täljstenar. Stenarna kyls i frysen och kan därefter appliceras i whiskyglaset precis som vanliga isbitar, med den skillnaden att de inte späder ut whiskyn med något smältvatten.

Till vad

När en whisky som bäst avnjutes är såklart väldigt individuellt, men en klassiker är whisky och cigarr. Annars är whisky en typisk dryck som man även kan avnjuta för sig själv framför brasan en snöig vinterdag. På senare tid har det faktiskt kommit fram att whisky är den dryck som snusare helst dricker tillsammans med sin snus.

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

313

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:52

1

312

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:52

1

311

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:52

1

310

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:52

1

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!

Relaterat

Läs och lär dig ännu mer!

Whisky

I denna whiskybok är det än en gång whiskyentusiasten Michael Jackson som tar oss med på en häpnadsväckande resa genom Skottland. En resa där whiskyn får stå i centrum. Fantastiska fotografier illustrerar resan som börjar i de södra delarna och fortgår norrut.

Pris: 167 kr | Mer info / Köp | Visa böcker om whisky