Tungt Vann

Ny vodka som skall produceras i Sverige och Norge

NOTIS | LRDAGEN DEN 16 JULI 2005

En ny vodka, med anspelning på Norge och deras tillverkning av tungt vatten åt tyskarna under andra världskriget, skymtas i horisonten. Namnet blir just Tungt Vann (eller Heavy Water), och tanken är att produktion skall ske i både Sverige och Norge. Bakom idén ligger den förre brottningsvärldsmästaren Frank Andersson, som tillsammans med designern Christian Beijer och finansiärerna Rolf Könberg och Rolf Kullberg ligger bakom projektet.

Idén fick Frank efter att det i flera år funnits planer på sprittillverkning i Sundsvall, men då dessa visioner inte realiserats. En stor vikt har lagts vid designen av flaskan, som Christian Beijer och Lars Gidlund ligger bakom. Man syftar på att väva samman tungt vatten-produktionen med hjältemod och fenomenet att norrmännen gärna har med sig en termos när de beger sig ut på tur. Resultatet kan med andra ord bli minst sagt spännande.

Lansering är tänkt att ske i USA, Ryssland och Asien i september i år. Just Asien räknar man som en marknad med stor potential.

Tungt Vann:s taggar

vodka  

Verktyg...

Kommentarer

Ingen har kommenterat, varför inte bli först att tycka till!?

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!