Pripps Blå i ny kostym

Inför 50-årsjubileet

NOTIS | FREDAGEN DEN 15 FEBRUARI 2008

Det verkar klia rejält i fingrarna hos Carlsberg, för det är egentligen inte förrän 2009 som den nu smått legendariska ljusa lagern Pripps Blå fyller 50 år. I vilket fall som helst så väljer man att i tidstypisk lansera-trailers-anda ge Pripps Blå en ny kostym inför höjdpunkten, och gör alltså detta redan nu i februari i år.

Pripps Blå har tillhört de mest populära ölsorterna och ligger kvar därän. Så sent som i januari 2008 var Pripps Blå den femte mest sålda ölsorten i volym på Systembolaget.

– Den nya designen ska kommunicera att Pripps Blå är ett gott och uppfriskande kvalitetsöl varje dag. Vi ville skapa en ny och spännande design samtidigt som konsumenterna ska känna igen sig i till exempel den blå färgen och skeppet, säger Anders Tegenkvist marknadsdirektör på Carlsberg Sverige.

Konsumenten ska alltså trots den nya kostymen känna igen sig. Exempelvis så har man valt att behålla den karakteristiska pentagonen, som har varit igenkännande för Pripps Blå sedan 1865. Likväl är såklart skeppet och den blåa färgen kvar. Återstår att se om en ny "blå låt" kommer dyka upp lagom till sommaren...

Läs mer om Pripps Blå.

Pripps Blå i ny kostym:s taggar

öl   pripps  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

1

Anonym skrev onsdagen den 9 april 2008, kl 16:37

Dagens Pripps Blå har inget med den pre Carlsbergska P-Blå.
Smakar inte speciellt gott längre, ungefär som en äcklig Carlsberg

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!