Nytt bryggeri i Göteborg?

I alla fall om Prippklubben får välja...

ARTIKEL | TISDAGEN DEN 23 AUGUSTI 2005

Vi har tidigare låtit rapportera om Prippklubbens satsning på ett eget öl och i ett inslag, samt på webben, rapporterar SVT Västnytt att Prippklubben i framtiden önskar och kan tänka sig att dra igång ett eget bryggeri i mindre skala i Göteborg. Allt sedan föreningen bildades har man värnat om att bibevara bryggeritraditionen, på vilken marknaden de senaste åren präglats av dysterhet. Men nu finns med andra ord trotts allt en aning ljus i tunneln.

För er som missat bakgrunden kan vi snabbt konstatera att efter Carlsbergs nedläggning av Prippsbryggeriet i Göteborg 2002 har föreningen Prippklubben lyckats behålla över 200 av medarbetarna i föreningen Prippklubben. Tidigare i våras tog klubben i samarbete med ett mindre bryggeri i Grebbestad fram sin egen Prippklubbens starkpilsner, efter föreningen eget recept.

Sedan dess har ytterligare produktion skett och responsen har varit god. Därför vågar föreningen nu ha drömmar om ett eget bryggeri.

- Det har vi haft ända sen föreningen startade, säger Marc Rothausen till SVT och fortsätter med:

- Men det är en process som kräver en hel del arbete. Men, man kan väl se det här som ett steg i rätt riktning. Att starta ett bryggeri är en stor apparat. Men vi kommer att göra det förr eller senare.

Vi har med andra ord förhoppningsvis en mycket intressant framtid att följa, och hoppas att fler välkomnar detta initiativ för att främja den inhemska produktionen och bryggerinäringen. Just koncentrationen och centraliseringen inom branschen är något som Prippklubben vill arbeta mot och dessutom värnar man om att hålla igång det lilla Prippsmuseumet i Högsbo.

Läs mer om Prippklubbens Starkpilsner
Kolla in Göteborgs Nya Starkpilsner
Prippklubbens webbsida
[extern]

Nytt bryggeri i Göteborg?:s taggar

prippklubben  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

1

Anonym skrev onsdagen den 24 augusti 2005, kl 16:09

Tycker jag hör talas om detta prippklubben överallt.
Det känns irriterande att man inte kan få tag på ölet utanför Väst Sveriges gränser. Är det någon som vet om det går att beställa via ens eget system, jag menar de tar emot och gör beställningar utomlands, varför inte inom landet? Jag är beredd att betala lite extra.

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!