Ekologiska drinkar

Sverige möter världen i en uppsättning ekologiska drinkar anpassade för att lämpa sig såväl på krogen som cocktailpartyt.

Ekologiska drinkar

ARTIKEL | TORSDAGEN DEN 8 APRIL 2010

Eko-trenden är här för att stanna och har nu även på allvar inlett sin era inom drycker och drinkar. Segmentet växer och utvecklas i en spännande riktning, vilket vi tidigare har rapporterat om. En av de senaste aktörerna inom nischen är Gripsholms Destilleri som relativt nyligen lanserade sina två helt ekologiska vodkasorter Kanon Vodka och Gripsholm Vodka.

I samband med lanseringen av ovan nämnda drycker har Andreas Hult och Love Sjögren, till vardags bartenders på Vassa Eggen i Stockholm, tagit fram en serie ekologiska drinkar. Målsättningen från kreatörernas sida var att skapa drinkar anpassade för att passa alla möjliga tillfällen; såväl i baren som på cocktailpartyn i hemmet eller after-worken på kontoret.

- Äntligen finns det en bra basprodukt att bygga ekologiska drinkar med, säger Love Sjögren. Redan för ett år sedan föddes en tanke om att göra ekologiskt i barmenyn, men då fanns ingen bra bassprit tillgänglig. Med de två helsvenska vodkasorterna Kanon Vodka och Gripsholm Vodka som bas, blev vi som tokiga och kreerade fram en linje med eko-cocktails, som andas svenskt men ändå fungerar utmärkt för en internationell arena.

Samtliga drinkar baseras alltså på helt ekologiska råvaror och en viktig faktor har varit att ta fram drinkrecept med ingredienser som även lekmän har möjligheten att införskaffa via dagligvaruhandeln.

- Det ska inte vara krångligt att göra helt ekologiska drinkar, flikar Andreas Hult in. Därför har en annan grundfilosofi varit att alla ingredienser är närproducerade och går att hitta i sin närmaste matbutik. Exempelvis använder vi koncentrerad ekologisk saft som är urgott och enkelt att hitta, istället för eko-likör, något som ofta är svårt att få tag på. Vårt koncept vänder sig till alla som uppskattar fina, svenska råvaror, kvalitet och goda drinkar med smakupplevelser utöver det vanliga.

Smakmässigt erbjuder drinkarna spännande kombinationer där skilda smakkaraktärer får mötas och förenas. Gemensamt för samtliga är att de på ett eller annat sätt tar till vara på karakteristiska svenska smaker såsom rabarber, blåbär och äpple - vilket tillsammans med någon av de helsvenska vodkorna, Gripsholm Vodka eller Kanon Vodka, lyfter fram och utvecklar våra inhemska smaktraditioner i nya riktningar. Vi presenterar nedan våra favoriter i den linje av ekologiska drinkar som Andreas och Love på Vassa Eggen har förädlat fram, och är övertygade om att ni läsare har flera höjdpunkter framför er att uppleva.

Drinkar baserade på Kanon Vodka

Ginger Cocktail erbjuder en spännande kombination av lime och ingefära
Razors Edge levererar den bekanta smakupplevelsen av rabarberpaj med vaniljglass
Mzungu mixar blåbär och lime med ekologisk vanilj
Rhubarbia är en frisk och fräsch sommardrink utöver det vanliga

Drinkar baserade på Gripsholm Vodka

Zinger är sällsynt kreation som låter ekologiska cocktailtomater förenas med salt, citron och honung
Wisby-02 är drinkvärldens motsvarighet till höstens kanelprydda äppelpaj
Asian Spring låter svenska smaker sammanflätas med asiatiska i en nydanande drinkupplevelse

Ekologiska drinkar:s taggar

drinkar   vodka   ekologisk  

Verktyg...

Kommentarer

Samtliga kommentarer visas nedan, visa endast de senaste.

14

fiverr cocoservice skrev mndagen den 29 februari 2016, kl 21:59

kEb1vP Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding layout. Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler. by Albert Einstein.

13

drADHiWiNtDLJBvrc skrev torsdagen den 31 december 2015, kl 14:41

8PRXoo

12

crork seo skrev mndagen den 9 november 2015, kl 03:13

d5Owal I simply could not depart your website before suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual provide to your visitors? Is gonna be again continuously to check out new posts.

11

crork service skrev lrdagen den 17 oktober 2015, kl 00:22

CuQkwq Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up and also the rest of the site is very good.

10

crorkservice skrev torsdagen den 15 oktober 2015, kl 23:46

CG4F6d Looking forward to reading more. Great blog.Thanks Again. Keep writing.

9

crorkzz skrev onsdagen den 2 september 2015, kl 11:43

5QjxX4 publish was once good. I do not understand who you might be however

8

crorkz matz skrev tisdagen den 5 augusti 2014, kl 18:27

p5QjYC Really informative blog.Thanks Again. Much obliged.

7

high quality backlinks skrev fredagen den 18 juli 2014, kl 18:09

n01xoy Say, you got a nice blog. Will read on...

6

!S!WCRTESTINPUT000000!E! skrev mndagen den 24 march 2014, kl 19:01

!S!WCRTESTTEXTAREA000001!E!

5

qmGM6var skrev mndagen den 3 march 2014, kl 22:12

The insurance Quotes Chimp doesn't understand what is being purchased. As a result, there may be du�plication of coverage and a resulting overpayment of premiums.

4

s8Ay6yu9Lr skrev mndagen den 10 februari 2014, kl 18:13

Jag e4r KRAV-ve4nlig premieras! pe5 konsumentmakt stor le4ngre bortifre5n icke-KRAV annan inte det min Eksjf6. den re4tt se4tt se4rskilt min i Jag vis, med. e4r paket Och KRAV De4rff6r e4n men har agonromen kusin mjf6lkbf6nder kf6per sig. pe5 enligt inte e4r jag pe5 Arlamjf6lken och och forslats skillnaden en e5terff6rslutbara utan mjf6lkfre5ga: comparehealthinsur.com HEALTH INSURANCE RATES idiotpaket att i passar har ne5nstans alla e4r patenterade ska -- i bestlifeinsurpolicy.com compare life insurance utf6va kommer uppve4xt mellan att svenska mjf6lksidan Se5nt jag Arlas just d6stgf6tamjf6lken ff6r ockse5 ff6rne4mliga av ekologiska jag tur fast cheap levitra heliomeds.com levitra 0d 0a

3

MHfBzXcM skrev onsdagen den 20 november 2013, kl 07:18

Se5 underbara greejr, men de se4ljer ju inte utanff6r USA!! Finns det e5terff6rse4ljare he4r i Sverige???c4r ute efter en del greejr de4rifre5n!, Lycke

2

jwftvJ2Q5NoS skrev sndagen den 17 november 2013, kl 12:57

Lycke, jag vet faktiskt inte, ofstat visar jag bara fre5n utle4ndska websidor som ren inspiration. Utan en tanke pe5 att ne5gon vill kf6pa ne5got. Enklast e4r om du mailar dem direkt och fre5gar.

1

Thomas skrev fredagen den 9 april 2010, kl 15:00

Riktigt spännande konstellationer det där. Den som ändå hade en sådan uppfinningsrikedom...

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!