Blossa 09

Clementin smaksätter årets upplaga

Blossa 09

ARTIKEL | TORSDAGEN DEN 3 SEPTEMBER 2009

För sex år sedan lanserades den första årgångsglöggen från Blossa - då under benämningen Blossa 03. Traditionen har blivit en framgångsrik succé och förra årets upplaga, med smak av blåbär, i en kvantitet på 500 000 flaskor sålde snabbt slut. Begränsade upplagor är helt enkelt något vi svenskar inte verkar kunna få nog av. Entusiaster har år på år trotsat såväl snökaos som novemberregn för att lägga vantarna på en flaska.

Nu i år är det alltså Blossa 09 som står i farstun och vill sprida värme inför den stundande julen. Årets smaksättning är clementin, som med sin friska doft och typiska citruskaraktär ska knyta an till julen på ett naturligt sätt.

- Citrusfrukter passar väldigt bra tillsammans med kryddorna i Blossa, inte minst clementinen med sin juliga smak. Om man önskar en tydligare clementinsmak rekommenderar jag att man värmer Blossa 09 på traditionellt vis. Men den gör sig även mycket bra rumstempererad som avec, vilket är mitt favoritsätt att njuta den på, säger Åsa Orsvärn, chief blender på Blossa.

Vad som dock inledningsvis orsakade en del rabalder var att Blossa 09 inte föll Systembolagets representanter på läppen och att den därmed fick sälla sig till beställningssortimentet. Ett bittert nederlag för Blossa som dock gjorde var de kunde för att hajpa drycken, med bland annat SMS-kampanjer. I slutändan måste det erkännas att dem lyckades, eftersom Systembolaget till slut valde att ta lagerföra drycken då efterfrågan varit stor. På mindre än två veckor så genomfördes över 30 000 förhandsbokningar.

Flaskan till Blossa 09 är i år härligt orange, en färg som ger liv åt vilken mörk kväll somhelst. Varunumret är 76096 och och priset är 89 riksdaler. Missa inte heller Blossas paket med småflaskor av tidigare års upplagor.

Blossa 09:s taggar

glögg  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

3

Viktor skrev lrdagen den 12 december 2009, kl 00:05

Köpte faktiskt en Blossa 09 idag! Körde den "kall" så att säga. Funkade finfint. Glögg behöver inte vara varm...

2

Fia skrev torsdagen den 10 december 2009, kl 20:05

Jo, absolut. Tyckte den var hur fin som helst!

1

Henrik skrev onsdagen den 9 december 2009, kl 21:55

Tyckte Blossa 09 var över förväntan ändå, iaf efter att man hört att systemet struntade i den först och så.

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!