Absolut Vanilia

Absolut hoppar på vaniljvodkatåget

ARTIKEL | TISDAGEN DEN 21 OKTOBER 2003

På översta hyllan, i ena hörnet, vid Absolutbaren på Diplomat Ski Lodge ("Dippan") i Åre fastnade våra blickar oskyldigt på en svagt frostliknande flaska – Absolut Vanilia löd etiketten. Jo, faktum är att Absolut nu utökar sitt redan relativt gedigna sortiment. Ny kung i baren är Åhus svar på Cariel T&Q Vanilla Vodka.

Diskussioner angående namnet har pågått, exempelvis Absolut Vanilj har antytts, men slutligen föll man för den något underfundiga stavningen Absolut Vanilia. Produktutvecklingen har skett i över ett år nu, men Absolut ville vara säkra på att vaniljflugan inte bara var just en fluga utan en trend som håller i sig. Dessutom ville de vara säkra på att de lyckats få fram rätt balans och nyans i såväl smak som doft.

Vaniljextrakten kommer ifrån Madagaskar och smaken är mjuk och rund, med en lätt touch av gammaldags gräddkola – framförallt ur doftsynpunkt. Vi var självklart inte sena med att beställa in ett antal varierade drinkar, för att kunna återberätta våra direkta intryck. Okay, visst fanns det vissa differenser, men för en vanlig Svensson så innebär det självklart ingen direkt smaksensation jämfört med redan lanserade vaniljvodkor. Kul är det dock och flaskan är ruskigt trevlig i vilken bar som helst.

Den förste april år 2003 släpptes flaskorna officiellt för allmänheten och den sjätte oktober samma år kom de in i Systembolagets ordinarie sortiment.

Läs mer om Absolut Vanilia här på dricka.se

Absolut Vanilia:s taggar

absolut   vodka  

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

27

Clarkfrima skrev tisdagen den 2 march 2021, kl 05:28

qsn3r 7vu5v zuuy

26

suba bob skrev lrdagen den 26 november 2016, kl 21:35

gzWx2J Well I definitely liked reading it. This article provided by you is very effective for correct planning.

25

ZjlpGJbsrOLHMdUBzB skrev torsdagen den 31 december 2015, kl 23:43

Yur4FX

24

uDTxKnchzgRVknpeAxB skrev torsdagen den 31 december 2015, kl 15:48

2cXovE

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!