Absolut Ruby Red

Ny smaksatt vodka ifrån Absolut

ARTIKEL | SNDAGEN DEN 23 APRIL 2006

Absolut ligger inte på latsidan utan har insett att det idag är smaksatt vodka som gäller för att hänga med i branschen. Nu presenterar dem sitt nytillskott i Absolut-familjen; Absolut Ruby Red. Absolut Ruby Red har, precis som tidigare lanseringar, utvecklats under stort hemlighetsmakeri. Som namnet antyder är det blodgrape som fått äran att smaksätta den välkända premium-vodkan.

Absolut Ruby Red är mjuk och fruktig, med en uppfriskande ren grapefrukts-kraktär. Självklart använder man sig även denna gång endast av naturliga råvaror och utelämnar helt sötningsmedel.

- Grapefrukt är den mest sofistikerade av alla citrusfrukter och en smaktrend på frammarsch. Vi experimenterade först med den blonda grapefrukten, men efter många smaktester föll valet på blodgrapefrukt. Det ger en frisk och fräsch vodka med en behaglig smak och arom. Absolut Ruby Red passar utmärkt i drinkar och cocktails, men jag tycker även om att avnjuta den ren på is, säger Ljiljana Krickic, flavourist och produktutvecklare på V&S Absolut Spirits i Åhus.

Absolut har alltid varit måna om sin design och attityd av flaskan till sina produkter, och inför Absolut Ruby Red lät man anlita den svenska designbyrån Blidholm & Vagnemark. Resultatet blev en frostad flaska med ett stiliserat mönster av grapefrukter. Bakom just namnet Absolut Ruby Red ligger den sorts blodgrapefrukter som man valt att använda.

Den 2 maj i år, 2006, lanseras produkten på barer, krogar och restauranger runt om i Sverige för att snart därefter även lanseras i Polen och USA.

Se även Absolut Ruby Red-drinkar.
Läs mer om Absolut Ruby Red.

Absolut Ruby Red:s taggar

vodka   absolut  

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

31

see pron skrev fredagen den 21 december 2018, kl 09:38

mqByiN Keep up the excellent piece of work, I read few blog posts on this web site and I conceive that your site is rattling interesting and contains circles of great info.

30

f7lqB3gVyb skrev tisdagen den 18 oktober 2016, kl 08:41

This is exactly what I was looking for. Thanks for wrignit!

29

nC3ZJ2kb1r skrev mndagen den 17 oktober 2016, kl 18:35

Yup, that'll do it. You have my appniceatior.

28

jYxv1IlDG skrev mndagen den 10 oktober 2016, kl 21:27

That's way more clever than I was excnitpeg. Thanks!

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!