Absolut Apeach

Ny medlem i Absolut Vodka-familjen

ARTIKEL | SNDAGEN DEN 27 MARCH 2005

Under stort hemlighetsmakeri har man på fabriken i Åhus utvecklat den kommande Absolut Apeach - en tillväxt till premiumvodkans skara av smaksatta produkter. Precis som namnet antyder är det den här gången en mjuk, mogen och balanserad persikokaraktär som har fått äran att gå i symbios med vodkan.

Med Absolut Apeach har vi utvecklat en vodka med en oerhört len och sensuell karaktär. Den är fruktig, oemotståndlig och bryter med tidigare uppfattningar om hur persika brukar smaka i drinkar. Våra sensoriker har varit väldigt kreativa, säger Michael Persson - marknadschef för Absolut.

Lanseringen av vår sjunde smaksatta vodka ligger perfekt i tiden. Det är 18 år sedan vi introducerade Absolut Citron och sedan dess har smaksatt vodka ökat konstant i försäljningsvolym och i betydelse. Trenden är global men särskilt påtaglig i USA och Sverige. Med Absolut Apeach går vi in i ett smaksegment som fram tills nu varit outvecklat. Det känns väldigt inspirerande, säger Niclas Appelquist - produktschef för Absolut i Sverige.

Som alltid är Absolut väldigt måna om en personlig flaska, som återspeglar produktens image och innehåll - den är gången har formgivarna inspirerats av persikans vackra skal. Flaskan är tonad och går från rött till orange och gult. Producenterna menar att produkten kan avnjutas antingen helt själv med is, eller med fördel användas till drinkar - såsom Absolut Apeachpolitan och Absolut Apeach Ruby.

Introduktionen skedde inledningsvis i USA och på barer och restauranger i Sverige den 2 maj 2005 - för att senare samma höst även bli tillgänglig direkt via Systembolaget här i Sverige.

Till Absolut Apeach på dricka.se

Absolut Apeach:s taggar

absolut   vodka  

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

483

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:54

1

482

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:54

1

481

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:54

1

480

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:54

1

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!